Silnému vetru podľahlo deväť stromov, cesty sú prejazdné

23.02.2008 Poprad

Poprad 23. februára (TASR) - Silnému nárazovému vetru v okrese Poprad dnes podľahlo deväť stromov, ktoré dočasne zablokovali cesty predovšetkým v oblasti Tatier. Momentálne sú všetky úseky ciest prejazdné, situácia je pokojná.
\"Hasiči naďalej monitorujú kritické úseky medzi Podbanským a Tatranskými Matliarmi a medzi Tatranskou Štrbou a Štrbským Plesom. Stromy popadali v Batizovciach, Tatranskej kotline, Štrbskom Plese v Javorine a Tatranskej Štrbe. Na sprejazdnení vozoviek sa podieľali piati hasiči, dve vozidlá a Okresná správa ciest v Poprade, \" informoval TASR o aktuálnej situácii operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Peter Zlatnický.
Prvý spadnutý strom z cesty medzi Svitom a Batizovcami odstránili hasiči zo Svitu po šiestej hodine. Ide o úsek, kde počas januárovej víchrice popadalo asi 200 stromov, medzi ktorými uviazlo aj niekoľko áut. Približne o hodinu neskôr vietor vyvrátil strom na cestu medzi Tatranskou Lomnicou a Starým Smokovcom pri odbočke na Starú Lesnú. Iný spadnutý strom zablokoval cestu v Tatranskej Kotline.
 

Vyberte región